میرزا زینالعابدین تهرانی (۱۲۶۰-۱۳۲۱) امام جمعه تهران در عصر ناصرالدین شاه قاجار و مظفرالدین شاه قاجار فرزند میرزا ابوالقاسم تهرانی از خاندان ائمه جماعت تهران بود. پدرش که از سادات خاتون آبادی بود در ۱۲۷۲ هجری قمری درگذشت.
با توجه به ساخت استبدادی قدرت سیاسی در عصر پهلوی دوم، تنها فعال مایشاء در تمامی لایه ها و سطوح تصمیم گیری و تصمیم سازی حکومت پهلوی، نظرات و اراده ملوکانه شاهنشاه بود. حتی کابینه و دولت نیز از این قاعده مستثنی نبود.
امیرعباس هـویدا ظـاهرا از اهالی قلم و مطبوعات بود و بـه همین سبب از ابتدای زمامداریش سعی داشت تا روابط ویژه و دوستانه ای با روزنامه نگاران ایجاد کند و از این رهگذر، خبرنگاران و جرایـد را در جهـت اهـداف و تأییـد برنامـه هـای اجرایی فعال سازد.
کتاب حاجی بابا نوشته جیمز موریه-نمایندگان انگلستان در ایران- است. روی اینکه حاجی بابا چه کسی بوده، بحث است. یکی از کسانی که خارج رفته، حاجی بابا افشار است که طبیب است و خوش نام هم نیست.
در دوره ی حکومت قاجارها، تمامی دولتها و حتی شاهان قاجار چـاره ی توسعه و پیشرفت کشور را در همانند شدن با غرب (به عنوان غـیر) می دانستند ؛ اما همین تقلاها نـیز از آن جــا که ریشه در عمق نداشت راه به جایی نمی برد: «اولین کار در این زمینه ، آشنایی با فنـون نظامی بود. تازه در همین اواخر بود که ضرورت این امر احساس شد که پای چنـد فـن از فنون غیرجنگی ...
یکی از خصلتهای مشترکی که اکثریت قریب به اتفاق جهانگردان خارجی در خصوص مولفه های شخصیتی ایرانیان به آن اشاره نموده اند؛ ادب و نزاکت و رعایت ادب در تعاملات اجتماعی می باشد. شاردن در سفرنامه خود می نویسد . . .
یکی از اسناد به دست آمده از فعالیت سفارت آمریکا در ایران که بعدها به دست دانشجویان پیرو خط امام افتاد بر تلاش این سفارتخانه به ویژه در روزهای نزدیک به تسخیر سفارت برای تسهیل صدور ویزا برای برخی از ایرانیان و نیز بستگان آنها که به هر شکل از اطلاعات مهم برخوردار هستند، تاکید کرده است. سند ذیل که در آن دستوری توسط نیروی هوایی آمریکا برای تمام وابسته های ...
بدون شک تشکیل حکومت صفوی در ایران، سرآغاز ایجاد و توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با دنیای غرب و اروپاییان بود. سیاست مدارا با غیر مسلمانان و اتحاد با اروپا علیه دولت عثمانی،از دلایل مهم نزدیکی ایران و اروپا در این دوره بود. اما در خلال روابط سیاسی و و امنیتی رشد و توسعهء هنر و صنایع دستی در دورهء صفوی . . .
در میان فضای سراسر تملق و چاپلوسانه دربار شاه قاجار، عکاسی نیز وسیله ای برای نزدیک شدن و تقرب به شاه شده بود و درباریان و رجال از این فرصت برای ربودن گوی سبقت از حریفان سود می جستند . . .
در سند ذیل که نامه ای از سوی اسدلله علم خطاب به اردشیر زاهدی وزیر امورخارجه وقت ایران نوشته شده است بر لزوم تقدم مقام اشرف پهلوی در شرکت در مجامع بین المللی تاکید شده است. جال اینکه علم تاکید نموده است که مقام دیپلماتیک اشرف از نخست وزیر ایران نیز بالاتر و مقدم تر می باشد و لذا کلیه نمایندگیهای سیاسی ایران ملزم به رعایت این تقدم و تاخر می باشند. . ...
در کشورهایی که از نظر سیاسی به غرب وابسته هستند، حتی چینش نخبگان در درون کشور نیز مبتنی و متاثر از تعامل و تقابل های میان نخبگان است. طبیعتا این مسئله درباره ایران پهلوی نیز صادق بود و پایان قدرت هژمونی انگلیس و آغاز هژمونی امریکا در ایران خود را در رفت و آمدن نخبگان نشان داد . . .
در دوره پهلوی فقر در جامعه ایران بیداد می کرد. شکاف میان دارا و ندار زیاد بود. طبقه دارای ایران محدود بودند و از این رو فساد در دستگاه حکومت نیز به فراخور مشاهده می شد و از آن جمله رشوه و رشوه گیری . . .
سلطان محمود را در حالت گرسنگی بادنجانی بورانی پیش آوردند، خوشش آمد، گفت: بادنجان طعامیست خوش. ندیمی در مدح بادنجان فصلی پرداخت. چون سیر شد. گفت: بادنجان سخت مضر چیزیست. ندیم باز در مضرات بادنجان مبالغتی تمام کرد. سلطان گفت . . .
روز سوم خلیفه از زیر آن خانه میگذشت، ابراهیم بانگ زد که ای خلیفه من در این خانه قرص جوی خوردم سه روز محبوسم کردهاند که یاقوتی سه مثقالی بردی، تو که آن همه نعمتهای الوان خوردی و به زیان بردی با تو چهها کنند . . .
رضاشاه همیشه سعی می کرد طعمه های خود را غافلگیر نماید، زیرا می دانست در اینصورت از فعالیت دفاعی دشمن خود ایمن است. برای غافگیری نیز اسلوب او همین بود که در نزدیک ترین مواقع اجرای نقشه خود، نسبت به یکی از طعمه هایش به قدری او را طرف محبت و نوازش قرار می داد که سراپای او (طعمه های شاه) مملوء از احساسات پر از غرور می شد . . .
بر پایی مراسم ازدواج همواره یکی از با شور و نشاط ترین مراسم اجتماعی در تاریخ ایران بوده؛ چنانچه این امر در دوره ی قاجار نیز با حرارتی خاص و البته آداب و رسومی منحصر به فرد برگزار میشده است. یکی از سنتهای مراسم عروسی، مراسم دست به دست دادن بود.
در عصر قاجار با شروع ماه محرم خیابان ها و کوچه و شهر به پرچم های سیاه مزین می شد و در تهران در نزدیک به دویست هیات مراسم عزاداری بر قرار بود؛ در این میان شاهان نیز همراه با مردمی که رسوم و آداب عزاداری محرم را به جا می آوردند مراسم سوگواری برگزار می کردند. ناصرالدین شاه قاجار که سخت خود را شیفته معصومین و بویژه امام حسین(ع) نشان می داد شاید بیش از ...
خاطرات تیمسار محمدولی انصاری در بازداشتگاه اراک در سالهای جنگ جهانی دوم مشتمل بر شرح وضعیت بازداشتگاه و نحوه رفتار با زندانیان ، نارضایتی از توقیف خود و تعداد زیادی از کارکنان راه آهن توسط متفقین در بازداشتگاه اراک در نتیجه غرض ورزی بدخواهان نزد مقامات انگلیسی به اتهام همکاری با قوای آلمان ضمن اشاره به همکاری در راستای پیشرفت کار متفقین گله از عدم ...